Får vi presentera Viggo, sex år!

Mia Nordh gästbloggar på Mymlans blogg.
Och det är bland det vackraste jag har läst om en sexårig kille. Så här börjar den:

”Hej alla Mymlans läsare.

Jag skulle vilja presentera Viggo, sex år, för er.
Han är det finaste jag har, en liten kämpe med mycket spring i benen och popcorn i hjärnan. Jag brukar kalla honom kämpe, för det är precis vad hans namn betyder och det är precis vad han är.
Viggo, kämparnas konung.
Vi hoppades och längtade länge efter honom och när han blev till så var det genom IVF. Endast ett ynka litet ägg blev skörderesultatet och det delade sig sakta. Läkarna funderade på om det var någon ide att sätta tillbaka det lilla ägget. Men då visste de ju inte att det var början till en liten kämpe vi hade med att göra. För visst fäste det.

Och så startar sagan om världens vackraste och underbaraste pojke. Bestämd. Stark. Energisk. Pigg. Lillgammal. Glad. Kärleksfull. Påhittig. Uppfinningsrik. Jag kan beskriva honom med så många ord och bokstäver. Omvärlden ser kanske andra bokstäver: ADHD.”

Läs hela hennes kärleksförklaring. Och sörj en stund över att det så sällan finns plats för barn som är annorlunda i dag.