Vi måste börja våga be om hjälp!

Här är dagens kolumn i Metro. Med lite jultema:

”Alla har sin skit. Eller som någon så klokt har sagt: Om alla gick omkring med sina liv i genomskinliga plastpåsar skulle ingen vilja byta.
Men det ska vara så mycket fasader nuför tiden. Alla låtsas att allt är perfekt. Ingen vill be om hjälp. Det har ingen betydelse om det handlar om en stressad småbarnsförälder, en dam med bruten lårbenshals eller en medel-ålders man med missbruksproblem. Vi stupar hellre med näsan rakt i snön än tar emot en hjälpande hand.”

Läs gärna hela kolumnen och kommentera.

2 kommentarer

Visst stämmer det! Jag har under hösten funderat vad som gör en Super Mum eller Prettomamma som många kallar det. Man ska tydligen baka i höhklackat och ha den perfekta julen. Som Pernilla Wahlgren, Nigella eller Laila ungefär.

Jag ser nervöst mot framtiden när jag ska börja jobba på heltid efter 1.5 år mammaledighet med första barnet.

Men det går säkert bra. Och jag SKA be om hjälp ifall jag behöver det!

Jag har bloggat om dig på http://fashionablemama.blogspot.com/2009/02/debatten-hur-kan-man-lamna-sina-barn.html

Tack för en fin blogg och God Jul!
.-= Tove Griffin ´s last blog ..2 days to Christmas – Turkey DONE =-.

Fullträff…mitt i prick! Många känner nog ett sting i bröstet när de läser dina ord, även om man inte har ”allvarliga” problem har alla saker som tynger och oroar, tillsammans kan vi hjälpa varandra, om vi kör med öppna kort. Beundrar dig Hillevi, du är klockren 🙂