Dubbelt upp – om att få tvillingar

dubbelt.png

Kolla, kolla! Min vän Jenny ska få tvillingar.
Och nu har hon börjat blogga om det.
Lite påhejad av mig, måste tillstås.
Så här presenterar hon sig:

”Fredagen den 14 augusti 2009 klockan 14.30 får jag och min sambo veta att vi väntar enäggstvillingar. Jag är då i vecka 10. Direkt efter det första ultraljudet går jag hem och googlar. Det är så jag förbereder mig. Men jag hittar knappt någon information alls som riktas till mig som blivande tvillingförälder. Överallt förutsätts man vänta ETT barn, trots att antalet tvillingfödslar ökat markant de senaste decennierna. Så jag söker i stället information hos andra tvillingföräldrar, på nätforum, i nyhetsflödet och hos barnmorskor jag träffar. På den här bloggen tänker jag samla allt jag får veta på vägen – egna erfarenheter, andras erfarenheter, vetenskapliga fakta, praktiska tips och guider för andra i samma situation. Enjoy!”

Jag sätter tio spänn på att det kommmer att bli en bok. En jävla bra bok, till och med. Vilket förlag hinner paxa henne först?