”De tror att lycka är ett normaltillstånd”

Bloggen Medborgarperspektiv resonerar vidare kring min krönika och åttiotalistungdomarna.
Ett litet utdrag:

”Precis som Världen idag skriver så var inte Hillevi Wahls syfte att dra alla ungdomar över en kam, utan att hon vägrar se de unga som offer. Visst finns det ungdomar som av olika anledningar inte lyckats få ett jobb, men väldigt många av 80-talisterna på arbetsmarknaden har som högsta mål att ha kul på jobbet. Kvaliteterna för att få ett jobb har också förändrats, kreativitet står över noggrannhet, att vara trevlig står över att vara flitig. Ungdomar som fått en curlinguppfostran, utan krav och gränser för vad som är rätt beteende, tror ofta att lycka är ett normaltillstånd och blir förvirrade när de stöter på helt vanliga vardagsproblem. Istället för att ta ansvar för sin egen situation förväntar de sig att samhället ska ta hand om allt.”