Carolina om spegelvänt

Carolina är en kvinna med totalkoll på hjärnan:

”Det är inget som uppstår specifikt i den åldern utan ”fenomenet” beror på att hjärnan inte är färdigutvecklad. Barn upp till ca 7-8 års åldern kan inte skilja på ”rättvända” och ”spegelvända” saker. Deras hjärna uppfattar sakerna som likadana. Det är därför yngre barn skriver bokstäver och siffror åt bägge hållen, men även orsaken till att de sätter skor/vantar på fel fot/hand etc. Anledningen till att din son inte förstår/ser vad du menar när du påpekar att det är spegelvänt, är för att det i hans hjärna ser likadant ut. Det går inte att lära ett barn att göra dessa saker rätt utan det faller på plats naturligt när de blir äldre och hjärnan ”mognar klart”.”

Svar: Tack Carolina! Jätteintressant. Och vilken tur att vi har våra barn, så vi får lära oss så mycket.