Ljuger du för dina barn?

Enligt vetenskapsradion är det vanligt att föräldrar ljuger för sina barn i uppfostrande syfte:

”Forskarna bakom studien intervjuade ett stort antal föräldrar. Många berättade att de själva ljög och sa att det skulle hända hemska saker om barnen inte gick och la sig i tid eller åt upp sin mat.

Många föräldrar hittade också på fantasivarelser för att underlätta för sig, till exempel en natt-fe, för att få ett barn att sluta med napp. Enligt forskarna var det förvånansvärt vanligt med lögner från föräldrarnas sida, även från de som betonade vikten av att barn var ärliga.”

Vad säger ni. Har ni ljugit för era barn? Är det okej?
Gunnar och jag försöker nog vara ärliga. Och aldrig i livet att vi skulle skrämma dem med hemska saker om de inte går och lägger sig i tid och sådant. Men jag skulle ljuga om jag skulle säga att vi alltid lyckats med vår ärlighet.
Jag har till exempel vid ett flertal tillfällen sagt till Movitz att hans tänder kommer att ramla ut om han inte borstar tänderna. Det är det enda som har fått honom att borsta dem. Ack ja. Bad bad mama. Vi har lagt undan pengar till terapi vid ett senare tillfälle.
Och det här med tomten.
Vi har försökt hålla myten om tomten levande fram tills nu. Men nu är det nog snart kört. För i Elliots skola ska man tala sanning. Även om tomten. Undrar hur Elliot ska ta det ”sveket”.

2 kommentarer

På frågor om Tomtens samt Guds eventuella existens, så brukar jag svara att vissa tror på det och andra tror inte på det – och att det inte finns någon som med säkerhet VET det ena eller det andra.
Då följer ofta frågan om JAG tror att Tomten eller Gud finns.
Nej, det tror jag inte, svarar jag då, men, vem vet, jag kanske har fel.
Då får minstingen nåt klurigt att tänka på (ett antal år:-)….Vad ska han välja?….Ska han tro eller inte…
.-= Sally´s last blog ..Upptagen dator =-.