Birdie nam-nam med skittunnehumor

Läser just nu ”Albatross” av Hans Gunnarsson. Ja, jag vet, jag är väl inne i ett flow. Har inte läst så här mycket böcker sedan… sedan… vi blev tv-fria.
Och jag måste säga att den har något speciellt. Jag gillar nörd-böcker. Sådär manligt, att snöa in på något, nästan vad som helst. Och sedan utgå ifrån det när man filosoferar kring resten av livet. I just Albatross är det golf. Huvudpersonen blir besatt av golf. Vilket för oss som inte är det kan förefalla helt obegripligt. Men det finns så mycket mer i den här romanen. Om förhållandet. Om de tokiga grannarna med hörselskydd och – inte minst – den ständiga ångesten för skittunnan och hur man ska bli av med dess innehåll.
Jag skrattar högt och igenkännande. Han leker fint med orden, Hans Gunnarsson. Jag blir nästan golfintresserad. Åtminstone så mycket att jag vill åka till vår golfbana här på Väddö och sätta mig på golfkrogen och kolla in folk. Nu när jag har fått lite inside information om alla de oskrivna, knasiga reglerna.