Första hjälpen – på svenska!

I dagens Metrokrönika skriver jag om självmord och vikten av att vi vågar prata om det – och ingjuta hopp i de som förtvivlar.

I Australien har det länge funnits ett första-hjälpen-program för nära och kära när någon mår psykiskt dåligt. I tio år, faktiskt, och det fungerar alldeles utmärkt. Men här i Sverige har det varit svårt att få samma information för vanliga, dödliga.
Men nu finns det åtminstone en svensk länk kring självmord.

”Hej Hillevi,
Jag såg din blänkare på FB igår och läste i tidningen idag. Kollade länken och det var ju jättebra information. Om man kollar under MHFA – International så finns MHFA Sweden (Website: http://ki.se/) Där, under NASP, hittade jag svensk info. Har inte hunnit läsa allt, men ser ut att finnas ungefär motsvarande på svenska?!

http://ki.se/ki/jsp/polopoly.jsp?d=37156&a=122537&l=sv

Tack för bra kolumner!
Hälsningar
Lena”

Svar: Tack Lena. Underbart! Nu kan alla surfa in där också och rädda liv. Men jag hittar ingenting om de övriga psykiska sjukdomarna, som depression, ätstörningar, ångest, självskadebeteende, panikattacker osv. Tyvärr.
De finns dock fortfarande att hitta här, på Mental Health First Aid. Så gå in på www.mhfa.com.au i dag och klicka dig fram till Guidelines. Tillsammans kan vi rädda liv..