Helena kalasar med Amimox

Fick ett litet tips om Amimoxeländet:

”Och vi som blev så glad för att vi kunde byta Kåvepenin-äcklet mot just Amimox. Inte för att sonen ville ta Amimox som det var heller, men blandat med glass eller smaksatt yoghurt märkte han inte ett dugg. Kalas!
Helena”

Svar: Men kan man göra det? Blanda? Gunnar frågade om man kunde blanda i sörjan i lite mjölk, men då sa doktorn nix pix – eftersom det inte får spädas ut.
Och hur vi ska få i Amimoxet i en GB Sandwich eller en Piggelin (enda glassarna han äter och inte ens det äter han nu…) vete sjutton. Yoghurt anser han vara för kladdigt.
Ja, ni ser. Vi får nog brottas lite till. Men tack snälla för tipset, det hjälper säkert något annat, yoghurtälskande barn.

2 kommentarer

Amimox finns i tablettform som är mycket lättare att svälja än mixtur. Mixturen är ju asäcklig och barn som inte mår bra hulkar ju upp sörjan.

Visst kan man blanda ut Amimox. Så här står det t ex på vårdguiden http://www.vardguiden.se/templates/Article.aspx?Articleid=4742

Amimox finns som tabletter, i flytande form och som dosgranulat som är en slags grovkornig pulverblandning. Medicinen är receptbelagd. Pulverblandningen rör man ut i ett par teskedar vatten innan man tar den. Om man vill kan man smaksätta den med till exempel lite glass eller sylt. Medicinen kan tas antingen samtidigt med en måltid eller mellan måltiderna.

Kåvepenin däremot ska tas mellan måltiderna, inte tillsammans med något, vilket gör det hela ännu värre, förutom att det smakar ruttet mögel…