Helena har vrålkoll!

Amimoxet igen.
Vad gjorde jag utan alla dessa fantastiska mammor som blivit experter på alla möjliga och omöjliga sjukdomar och mediciner?
Så här skriver Helena:

Visst kan man blanda ut Amimox. Så här står det t ex på vårdguiden.

”Amimox finns som tabletter, i flytande form och som dosgranulat som är en slags grovkornig pulverblandning. Medicinen är receptbelagd. Pulverblandningen rör man ut i ett par teskedar vatten innan man tar den. Om man vill kan man smaksätta den med till exempel lite glass eller sylt. Medicinen kan tas antingen samtidigt med en måltid eller mellan måltiderna.”

Helena fortsätter:

”Kåvepenin däremot ska tas mellan måltiderna, inte tillsammans med något, vilket gör det hela ännu värre, förutom att det smakar ruttet mögel…”

1 kommentar

🙂
Det finns säkert andra som har andra besked att ge – problemet med att hitta fakta på internet är ju bl a att det kan bli motsägelsefullt. Men grannen som är läkare gav i alla fall samma besked efter att ha läst igenom FASS, så det bör stämma. 😉

Och jag tänker så här: om medicinen gärna ska tas tillsammans med måltid, då går det bra att blanda – det blandas ju ändå i magen. Ska den tas mellan måltider, ska magen vara tom, och alltså inte blanda. Däremot ska man inte blanda i så mycket mat/sylt/glass/yoghurt att det är risk för att barnet inte får i sig allt, så att en del av medicinen blir kvar. Själva såg vi till att sonen i princip slickade skålen. 😀

För övrigt skulle jag vilja testa tabletter nästa gång – där finns exempelvis peta-in-tabletten-i-makaron-knepet att använda sig av. 😉