Warning: Constant WPLANG already defined in /home/granding/flytt.hillevi.nu/wp-config.php on line 69
Så klarar Victoria 40-årskrisen – Hillevi Wahl

Så klarar Victoria 40-årskrisen

Jag undrar om Victoria kommer att få duscha i fred när hon får barn. (För det är klart att det kommer att bli barn. Trettiotre är ingen ålder och dessutom finns det fertilitetskliniker som fixar det där på ett kungligt nafs.)
Kommer hon också att ”få sina bästa idéer i duschen” – därför att det enda stället man ens får tänka en tanke klart som småbarnsförälder är just där. I duschen.
”Under många år var egentid lika med en dusch. Då var jag faktiskt ensam och gjorde inget mer än duschade. Vattnet stängde dessutom ganska effektivt ute ljudet från barnen och Magnus. Jag började använda balsam för att det innebar några extra minuter ensam med mina tankar.”
Det är ett citat ur Gunilla Bergenstens nya bok ”När jag fyller 40 ska jag vara snygg, rik, lycklig och yngre.” Bergenstens förra, ”Familjens projektledare säger upp sig”, blev en bästsäljare och det jag mig sjutton på att den här också blir. Med all rätt. För den är tankeväckande.
Runt omkring mig 40-årskrisar vänner och bekanta. Det ska skaffas nya bröst och motorcyklar och knullas runt och skilja sig. De flesta har små barn som är runt tre år. Bara det senare är tydligen en stor fara i kärlekslivet. Zoologen Sverre Sjölander satt för en tid sedan hos Skavlan och sa att om inte kvinnan reproducerar sig vartannat år så är det stor risk att förhållandet spricker. Av rent biologiska skäl.
Det må vara så. Men handlar det inte också om att först kämpar man som sjutton för att det ska vara något sånär jämställt. Sedan ger man upp och tänker att äsch, det där är väl inte så farligt. Man är i alla fall så jäkla trött att man inte orkar ta tag i sådant där just nu. De första två-tre åren.
Sedan har man slutat amma. Man har bytt sin sista blöja. Och vips – så får man lite tid över. Att tänka. Och blir förbannad och muttrar att ”blev det inte bättre än så här?”.
Det är då det inte räcker med lite balsam i håret. Man behöver balsam för själen också. Även om man är född prinsessa.
Någon på förlaget borde skicka ett ex av boken till Daniel och Victoria. De kan ha högläsning för varandra. För vi vill ju så gärna att deras äktenskap ska hålla långt bortom fyrtioårskrisen.

PLUS: Kristian blir ny Luukförare i På Spåret. Nu vill vi ha Fredrik Lindström som domare också.
MINUS: Ny chockhöjning av a-kasseavgiften väntas. Vem har råd att vara kvar till slut?