Kajsa om den ruttna psykvården

Kajsa skriver långt och tänkvärt om psykvården:

”Ja, psykvården är värkligen ett konstigt ställe. Jag har jobbat på ett intag och vi fick aldrig någon utbildning i hur man håller någon eller hur man ska flytta på en svårt sjuk och våldsam patient. Nu var det BRA personal där, så de kunde lära mig ett bra sätt. Men det är konstigt att det inte hänt fler gånger.
Psyk är en instustion blandat med bra och engagerade människor som vill göra gott och en del människor som är direkt olämpliga. Trötta på psykiskt sjuka människor och de har kommit in i en anda av att äta eller ätas. DE SKA BORT!!!
Psykiatrin genomsyras också av mycket tyckande och tänkande. Som tur är börjar även forskningen göra intrång här. Att behandling vi ger ska vara forskningsbaserad är ju igentligen självklart. Vem går till hjärtläkaren och accepterar att han säger att vi gör så här idag för det KÄNNS rätt för mig. Vi har alltid gjort så. Vi kan däremot inte visa några resultat för det tror vi inte på.
Jag har valt att jobba kvar inom psykiatrin. För att försöka ändra från insidan. Det är inte lätt och ibland vill jag ge upp. Vi jobbar med tidiga och snabba insatser vid psykos. Vi utbildar patienten och hela familjen om sjukdomen och hur man hanterar den. Vi har skrivit en manual som vi baserat på forskning. Vi har fått pris för vår manual och vi driver nu utbildning för att lära all personal i vårt landsting hur man jobbar på bästa sätt. Hoppas folk reagerar och sätter press på politiker och även psykiatrin för att det ska ske förbättringar inom en ganska rutten vård. Tack för att du tog upp ämnet.
hälsningar Kajsa”

Svar: Tack själv, Kajsa. Det verkar som om du är en riktig eldsjäl. Jag blir glad över att sådana som du finns. Som kämpar. Som orkar. Kram på dig!