And the answer is…

Maggan gissade nästan, nästan rätt på den mystiska bilden:

”Tvättstugefönstret, där någon lägger allt ludd från torktumlaren;-).”

Nej, men filtret inne i torktumlaren, när den har lagt av och har någon kod E 80 som talar om att den är överhettad (vi människor borde också ha sådana skyltar i pannan, generellt). Och då tillkallas Reparatören, för återställningknappen sitter bakom en fastskrufvad lucka på baksidan som ingen människa – utom de som har dödslängtan skrivet i pannan – vågar skrufva av. Och reparatören behöver en kompis som kan hjälpa honom lyfta av den andra torktumlaren som står ovanpå den första och det är strängeligen förbjudet – generellt – men ingen anmäler oss till allmänna ansvarsnämnden otackotackotack. Så Gunnar tar återigen ledigt ett par timmar från jobbet och blir den starka kompisen och tittar lite över reparatörens axel och reparatören säger AHA! och pekar på det som den mystiska bilden visar:

Ett inre luddfilter som ingen har brytt sig om på länge. Och som dessutom har en reva (såg alla den?) vilket gör att luddläbbet tränger in i maskinen och det blir en omedelbar brandfara. Därav överhettningen. Så nu vet ni. Till och med i husets renaste rum ser det ut som fan ibland.

2 kommentarer

å det var som tusan, det VAR luddet!!!
trodde jag ju inte!!
men om jag tittar riktigt noga, så kan jag nästan ana att det inte är ett fönster, utan nåt slags filter!
Maggan

Kan ju säga att det känns skönt att inte ha någon torktumlare när man ser det där filtret 🙂