Alkohol bakom ökad barnmisshandel

Ja, Helena, du hade rätt. Alkoholen ligger ofta bakom den ökade barnmisshandeln. Så här står det i Svenskan:

”Bris lägger på fredagen fram en rapport som visar att organisationen förra året tog PMot 1 857 samtal från misshandlade barn. De pekade oftast ut någon av föräldrarna som den skyldige.

Alkohol är en vanlig faktor och helger med någon berusad förälder oroar många barn.

– Vi måste få ett bättre skydd för barn än det vi har i dag. Ett sätt är att hjälpa de familjer som är utsatta och har problem med psykisk ohälsa eller alkohol, säger Eva Waltré.”

Den där jävla alkoholen.

1 kommentar

Jag bara spånar här, men jag funderade på om det enorma glappet som finns mellan generationer och familjemedlemmar i dag kan innebära att den som väl skaffar barn aldrig i hela sitt liv har umgåtts med barn, skött barn eller sett nån annan göra det nån längre stund. Och när man då väl får ett eget barn så är man helt oförberedd på hur extremt ”ogulliga”, ”besvärliga”, skrikiga och ”trotsiga” de kan vara när de kommit ur det bedårande bebisstadiet och så har man inga verktyg för att handskas med detta. Det är så klart en helt ovetenskaplig teori. Tycker mig bara se så enormt många runt mig som aldrig hållit ett barn eller varit ensamt med ett barn i nån som helst ålder i hela sitt liv skaffa barn. Då kan det bli en chock hur otroligt jobbigt det kan vara vissa dagar med en tvååring eller frustrerad femåring.
Självklart är spriten en skurk! I vår familj är vi vuxna aldrig nånsin fulla inför våra barn. Vi är inte nykterister, men dricker MYCKET måttligt om våra barn är med.
Ja, jag är själv alkisbarn…