Maria är en lat-mamma

Maria skriver om barnmisshandeln:

”Viktig fråga. Tror att det är en blandning av allt det du skrev, fast kanske mest det där om att pressen ökat, som en kommentar sa. Det räcker liksom inte att vara en mysig och gullig mamma, utan man ska vara perfekt på alla möjliga plan. Och det är det ju ingen vettig människa som är.
Tyvärr tror jag också att många får barn utan att egentligen sätta sig in i allt som krävs. Idag är det mer ”coolt” att liksom ”Äh! Jag behöver inte läsa några töntiga böcker eller träffa andra föräldrar”, men sen står man där med en trotsunge och så…Ja. Du fattar. Hemskt, hemskt.
Själv är jag mer inne på lat- mammastilen, meaning vara en fantastisk mamma och relativt fantstisk på mitt jobb, men det där PMellan får lite stå på hold. Man måste softa med familjen också.
Skriver sällan kommentarer på bloggar, men nu när jag för en gångs skull skriver på din måste jag bara säga att du har så helt fantastiskt kloka åsikter och att du slår huvudet på spiken i stort sett VARJE GÅNG! Dessutom verkar du vara en sådan himla gullig och förstående mamma.
KRAM! Maria”

Svar: Å tackotackotack! Vad gullig du är. Ja, jag tror också på det här med att vi ska tillåta oss att vara lagom bra. Lagom bra mammor, lagom bra på jobbet, lagom snygga, lagom smala – och helt nyktra. Åtminstone inför barnen. Och så måste vi våga be om hjälp. Skapa nätverk, peppa varandra. Det är inte bara bra för barnen, det är roligt för oss vuxna också.