Slas son skriver om sin alkispappa

0DB35E0B-3382-4A72-9EEA-ACA5F8EC91F1.jpgNils Claesson skriver om sin pappa ”Slas”. Den folkkäre författaren var inte alls så mysig alla gånger. Jag läste först en text i utmärkta tidningen Filter, som också skrivit om Nils. Och sedan den här, på Newsmill.

”En sak som i vart fall jag fann viktig då jag skrev om min far, var följande: Det är viktigt att skriva om eller tänka på eller prata om sina föräldrar eftersom det är ett sätt att lära sig av deras misstag. En mardröm för många barn är väl annars att vakna upp en dag på ålderns höst av en oavvislig insikt om att man upprepat sin egna föräldrars misstag och att det är för sent att ändra på något.”

Slas var inte så snäll, inte mot kvinnor och inte mot barn. Alkoholen är inte vacker, inte ens för konstnärer. Och framför allt inte för deras barn.