Sjuk, sjukare, sjukast

74444F00-6984-4862-ACC4-5698A7257E8A.jpgVi är inne på femte sjukveckan nu. Eller om det är sjätte. Jag har tappat räkningen.
I dag var Movitz och pappa till doktor Wanda för att få något för ögonen. De kladdiga, eländiga.
”Har han inte lite svårt att andas också?”, sa doktorn.
Och det hade han tydligen. Så nu är han också utrustad med en ”drinkshaker” med munstycke att andas i. Precis som storebror.
Plus salva till ögonen och nässpray för den täppta näsan och…
”Han är lite röd i örat också. Håll ett koll på det ett par dagar.”
Doktor Wanda är världens bästa. Hos henne slipper man googla själv och förbereda sig mentalt för strid varje gång man går till doktorn.
(Tack snälla bloggläsaren som tipsade om henne. Jag är dig evigt tacksam.)
Storebror var dock frisk i dag (haleluja!) och vi sjöng ”Vi har öppnat en affär…” hela vägen till dagis. Det var mysigt. Ända tills vi kom fram och det satt en stor lapp på avdelningen:
”Vi har kräksjuka”
Då fick jag lite ont i magen igen.
Undrar hur många dagar det tar innan vi ligger på alla fyra och kryper omkring igen. I cirklar runt toaletten. Man kanske ska ta undan mattorna redan nu…
Ack ja, dessa ljuvliga vintermånader.

7 kommentarer

Jag undrar, är vinterkräksjuka något som mest förekommer i norden? Jag flyttade till Amsterdam, Holland för ca 9 år sedan och här hör jag aldrig talas om att någon har vinterkräksjuka och det är aldrig några kollegor som blir sjuka eller har barn som kräks för att de blivit smittade av andra ungar. Även om jag själv inte har några barn, borde jag ju ändå bli smittad, eller hur? Det framstår lite som om hela Sverige bara stannar av och kräks under ett antal månader varje höst/vinter. Jag tycker det är lite konstigt att det inte har samma genomslagskraft här eftersom vi har så många olika sorters människor som kommer hit hela tiden. Jag menar buggarna måste ju ha kunnat lifta med åtminstone en av de hundratals turister från Sverige, Norge och Danmark som kommer varje vecka?

Pernilla,
Jag undrar samma sak. Visserligen är jag invandrare, men borde inte även vi bli smittade någon gång. Ingen i min familj har dock någonsin haft ”vinterkräksjukan”. Trots att alla barn har gått på dagis – och naturligtvis i skolan. Månne vi ha någonsorts genetisk skydd mot den här sjukdomen.
Såg förresten ett väldigt intressant program i tv om olika raser och vilka sjukdomar som var och en av dem var extra motståndskraftig PMot – och tvärtom. Det kanske finns något i detta? Fast tyvärr får man inte forska i Sverige om saken eftersom den sortens forskning anses stödja rasism..

Hej! Vad glad jag är att du hittade till Dr Wanda, ja hon är verkligen precis vad man behöver när man har sjuka småttingar. Fast man vågar knappt tipsa fler om henne, då har hon väl inte tid för våra små gryn! 😉
Snart är jag där du är! 🙂 Har 2 grabbar på 8 & 5 och väntar en liten tjej den 12/12!
Tack för en bra, tankeväckande, varierad & framförallt kärleksfull blogg!
/Louise