Oförsvarligt strul av Försäkringskassan

Ibland undrar jag över Försäkringskassan.
Det känns som om någon borde gå in och gå igenom det företaget från grunden. Det är mycket som är lite hipp som happ med deras beräkningar. För att inte tala om deras utbetalningar. Sådant här strul är inte acceptabelt.
Eller som Lena Mellin så klarsynt skriver:

”Tänk själv, vad skulle hända om ett företag satte i system att betala ut lönerna flera månader i efterhand? De fackliga organisationerna skulle protestera högljutt. Företaget skulle hamna i vanrykte och få svårt att rekrytera folk.
Men med Försäkringskassan händer ingenting.”

2 kommentarer

Även om de försenade utbetalningarna är katastrof för de drabbade så är det ett relativt litet problem…
Om alla FK-anställda tog en dag då de fokuserade på att få igenom pappren och verkställa utbetalningsbeslut så borde det kunna lösas på en dag (kanske två). Sen kan de ta hjälp av en icke-statlig konsult/expert som faktiskt vet hur man effektiviserar sitt arbete och minskar sina kringelikrokar i beslutsgång och dokumenthantering.
Sån’t gör jag som produktionstekniker varenda dag och det finns fler av oss…