Singelmammornas stora bluff

Singelmammorna är svt:s nya stora kvinnosatsning. En dokumentärserie i åtta avsnitt om vår tids stora vardagshjältar, de ensamstående mammorna.
Till skillnad från fyrans ”Ensam mamma söker” så handlar det här absolut inte om att de tre mammorna söker en ny man, skriver svt:s pressansvarige.
”Det är tre kvinnor med tydliga mål i livet. Joni strävar efter att hitta fast bostad, Pernilla vill genomföra sina studier med bra betyg och Malin strävar efter att klara av den nya föräldrarollen”, heter det.
Shit, vilka högt uppsatta mål.
Stillsamt undrar jag varför det återigen blev just en serie om tre unga, vackra singelmammor? Varför ville de inte ha med en halvsliten fyrtiofemårig tonårsmamma? Är det någon som är en vardagshjälte så är det väl hon. Där hade det åtminstone kunnat bli lite action med smäll i dörrarna och repliker som Håll käften jävla kärring.
Varför blev det just tre trallande jäntor? Varför inte Tre frånvarande fäder? När kommer förresten den serien?
Och det här med att ensam är stark eller att de inte söker en ny livspartner är ju bara struntprat. Det finns inte en singelmänniska jag vet som verkligen menar det. Alla vill ha en ny livspartner. En soulmate. Någon att dela livet med. Eller vem sjutton som helst som kan tänka sig att älska dem, eller åtminstone med dem.
Jon Jefferson Klingberg skriver en lista om sina värsta rädslor inför singellivet i sin nya skilsmässoroman ”Jag tror vi behöver prata faktiskt”. Punkt ett, två, tre, fyra och sju handlar om att ingen någonsin ska vilja ha sex med honom igen. De andra punkterna handlar om rädslan att vara ensam, misslyckad och tragisk.
När han står vid tidningshyllan i affären undrar han varför ingen gjort en tidning med namnet ”Allt om din skilsmässa” Med tester med rubriker som Ska ni skiljas och Heminredningstips för nyskilda och Så delar ni upp ert bohag. Tänk vad en sådan tidning skulle sälja!
Eller?
Nej, ingen vill vara singel.
Jag sätter tio spänn på att också svt:s singelmammor ser dokumentären som en enda, åtta avsnitt lång, kontaktannons.

PLUS: David Batras sommarprogram. Årets vackraste kärleksförklaring.
MINUS: Höstens första dagisvirus har redan anfallit.