Mazarin är bättre

”En åklagare berättade för mig att han inte haft ett enda fall av barn- och kvinnomisshandel eller våldtäkt, under sina 25 år i yrket, där alkohol inte hade varit inblandad. Inte ett enda fall!”

Jodå. Det är Benny Haag som skriver det. Också.
Och han skriver att det är bra om man kan välja rätt drog här i livet – om man nu måste ha någon:

”Men som en alkoholläkare sa till mig: ”Är man en missbrukspersonlighet kan den personligheten vara svår att bli av med. Det gäller snarare att hitta ett utlopp för den. Men så mycket kan jag säga att väljer du mellan mazarin och heroin, så är mitt uppriktiga råd: Välj mazarin!”

1 kommentar

Jag håller med till hundra procent!
Alkoholkonsumenter gör det säkert också, men…yada, yada. Du får höra tusen och åter tusen förklaringar till varför just dem skall få dricka alkohol, on and on…
Senaste offentliga exemplet där fylla förekom var ju Filip och Fredriks uppvisning på Kristallen presskonferensen. Kan inte du skriva en krönika med den utgångspunkten, jag skulle mer än gärna läsa kring dina tankar om den företeelsen.
Var det du eller ngn annan bloggare som kallade lådvin för vuxenvälling?
För det är det det är, alkohol är en tröst som fyller ett behov, en slags napp som varierar allt från en banal affärsmiddag till den djupaste livskrisen.
Jag tror att människor som du, som lyckas hålla tonen i kärleksfull stringens som iaf kan bidra till viss upplysning.