Knockad av en åttaåring

Så här skriver Benny Haag om sitt uppvaknande:

”Ett av barnen ryckte i Eriks arm och ville att han skulle föreställa något. Han reagerade inte. Hon ryckte igen och han stretade PMot. Och Zappa-introt kördes en gång till. Flickan stegade fram till cd:n, tryckte på stoppknappen och ställde sig mitt på golvet.
”Måste ni alltid vara så fulla”, sa hon. ”Alltid när man ska göra något så är ni så fulla. Det är så himla tråkigt.”
Ingen tog notis om henne, utom jag. Knockad av en åttaåring! Hennes ord var som en smäll på käften, en rak höger på hakspetsen. Herregud, det här är mina kompisar, jag känner alla väldigt väl. Mig veterligen är ingen av dem barn- eller hustrumisshandlare, pedofil eller psykopat. De är högst normala människor som festar till och har lite kul. Och deras barn säger att de alltid är så fulla. Hur ska det då inte se ut i de hem där det verkligen sups, verkligen krökas?”