Benny Haag om vinprovning i tv

Benny Haag slår pannan på spiken i sin bok Makt, mod och motstånd (jag har väl sagt att ni måste läsa den, marsch pannkaka ut och köp):

”Jag funderar på att skriva en monolog om alkohol, men jag vet inte. Mänskligheten vill väl hellre ha vinprovning med livsnjutarkonsulten Steffo Thörnquist. Har alltid retat mig på fyrans självgoda fredagsmorgnar, till och med när jag drack: Frithiofsson sitter rödnäst och blossig och delar ut solar till utmär-r-r-kta viner som vi bara må-å-åste köpa innan de tar slut på systemet. Och Steffo ser så rosenkindad och lycklig ut när han ska få sörpla i sig ett fyndvin från Sydafrika. Skulle vara intressant att få höra reaktionerna om de provade chips eller cigaretter. Dietister skulle Rasa. Lungkancerläkare skulle Rasa. Men snakca kröken, det går bra.”