Ingela Agardh var helskön

Jag läser det av en slump när jag är inne på svt.ses hemsida.
Det pangar till i magen. Ingela Agardh är död. Näe!
Jag läste alldeles nyss hennes fantastiska bok ”Den största nyheten”.
I veckans Allas har jag just nu en krönika som bland annat handlar om hennes härliga livsattityd:

”Under våren har vi begåvats med ett nytt begrepp: kvartslivskrisen, som tydligen infaller mellan 20 och 30, och som handlar om att ungdomar i dag känner sig oerhört stressade över att inte veta vad de vill med livet och känner sig allmänt – just det – misslyckade.
Men varför är vi så himla rädda för att misslyckas? Undrar Ingalill i Nacka.
Ja, jag undrar det också, speciellt när jag läser gamla Aktuelltankaret Ingela Agardhs bok ”Den största nyheten”. Det är en mycket klok – och rolig – självbiografi, som handlar om ett kvinnoliv som långt ifrån har gått spikrakt framåt. Nu åker hon runt och håller föredrag om sina möten med Gud, som hon hittade först när hon blev äldre, och vår rätt att misslyckas:
”Jag vill säga att man kan ha en halvlyckad hustru, Sveriges sämsta telefonavtal, och dyr oljeledning och ha det ganska bra ändå.””

Hon blev förresten nykterist på gamla dagar. Hon häpnade också över hur provocerande det var för dem som fortsätter dricka.