Belinda och jag

Förtydligande: Nej, jag tror inte att Belinda är alkoholist. Det har jag heller aldrig påstått.
Men Belinda vill inte bli vän med mig.
Jag hoppas hon ändrar sig. För jag gillar henne. Och det är så jobbigt att gå omkring och vara arg.

6 kommentarer

Ja, du skulle nog tänkt efter lite före, att komma i efterhand med någon slags avbön ”så sa jag inte alls” känns ju inte helt ok.
Citerar ett av dina tidigare inlägg i debatten:
”I vart och vartannat blogginlägg hyllar Belinda alkoholen, sin vuxenvälling.
Som så många andra pubertala mediamänniskor.
Det verkar som om alla i mediasvängen har en alkoholindränkt snuttefilt som de vägrar släppa.
Seems a lot like an addiction to me.”
Man behöver inte ens läsa mellan raderna ju, du skriver ju klart och tydligt att du tycker att det verkar som att Belinda är en alkoholist.
Lite definition, men det borde väl du som ”Journalist” känna till tycker man, men för tydlighets skull:
”Svenskt uppslagsord
beroende beroendet subst.
det att vara beroende; starkt beroende, bundenhet
Engelsk översättning
dependence; addiction”
Det är bara för dig att inse att du rejält har trampat i klaveret och gjort bort dig genom att gå till överdriven attack på någon som skriver en sak på sin blogg med uppenbar glimt i ögat och dessutom anklagat denne för att vara alkoholisr och dålig mamma, två epitet som jag förmodar är bland det värsta en kvinna kan tänka sig att bli titulerad som.

Heja Jonas! Bra sammanfattning.
Jag gillar dig Hillevi, och har full förståelse för att du inte vill dricka alkohol, och inte riktigt gillar när andra gör det. Men att dricka vin till maten, och tycka om det, gör en inte automatiskt till alkoholist! Och att så öppet ställa diagnos på Belinda, vars blogg är full med ironi och överdrivna, roliga inlägg, var riktigt lågt.

Hej, jag gillar dig och dina kärleksfulla betraktelse om dina barn jätte mycket och förstår att du har en jobbig relation till alkohol. Jag antar att det sista du vill är att vara fördömande, men det är just vad du har varit i detta fall..Jag tycker att detta är ett exempel på det som man så ofta ser; Mammor som fördömer andra mammor som inte lever exakt som dom tycker är rätt…Belinda använde ordet ”mammamaffia” och jag förstår precis vad hon menar.
Klart man SKA diskutera alkohol och barn överlag men det är INTE ok att använda vilken ton som helst. Hoppas du inser att man kan såra någon ganska mycket på det sättet…

Go, Hillevi!
Det är farligt och osmakligt när folk helt öppet hyllar alkoholen som Belinda gör. Jag vet itne om jag tycker att det du skriver är påhopp, men jag tycker absolut att den här debatten behöver luftas!
Fortsätt, Hillevi!