Martina om fyrabarnsbitchighet

Martina Haag berättar i Mama att man blir bitchig med fyra barn:

”Redan med första barnet slutar du umgås med folk du egentligen inte gillade. Du slutar sitta kvar på tråkiga pjäser bara för att du borde. Med barn nummer två ser du bara de biofilmer du verkligen vill se, och så fortsätter det. Men det finns en slags gräns på trevligheten när du går från tre barn till fyra barn. Fyrabarnsmammor får en vasshet i sig, det är mer ”cut the crap”. Vi hinner inte prata med folk, det kan vara så att någon står och berättar att han eller hon låg på sjukhus förra veckan och jag snabbspolar personen på ett bitchigt sätt, avbryter mitt i meningen: ”Jaha, okej, hejhej, nu måste jag rusa”, eftersom det alltid finns någont barn som måste hämtas på cirkusskolan. Jag har helt enkelt inte ro att vara trevlig längre.”

Är det någon som känner igen sig?
Jag tänker att det nog är tur att vi bara har tre barn. Men jag försöker verkligen vara trevlig mot alla jag möter, hur trött och stressad jag än är. Jag brukar tänka att tid är ett relativt begrepp. Tio minuter hit eller dit kanske inte är hela världen.
Men det var länge sedan jag var på bio. Det är lättare – och trevligare – att titta på dokumentärer och dokusåpor med Gunnar.

3 kommentarer

Ja, när man inte anser sig ha tid att vara trevlig längre och dessutom koketterar med det så har man troligen missuppfattat något. Skulle man vilja att någon gjorde så mot en själv när man berättade något väldigt viktigt – till exempel om hur himla bitchig man blir av fyra barn? 😉

Nämen säger hon så? Jag har inte hunnit läsa nya Mama än, den ligger oöppnad på hallbordet:)
Men jag har SJU barn, och jag är alltid trevlig! Skulle aldrig falla mig in att avbryta om nån berättar viktiga saker, det är väldigt sällan som barnen inte kan vänta en sekund. Jag skulle känna mig väldigt avsnoppad om nån gjorde så mot mig:(
Jag kan inte minnas att jag var bitchig när jag hade fyra barn heller;) Och då fick jag ändå min 3:a och 4:a samtidigt, så det blev rätt många barn på en handvändning.
Man vinner väl inget på att stressa sig sönder och samman?
Mina sju barn till trots så hinner jag prata med folk OCH vara trevlig:)
Nu måste jag öppna Mama och läsa hela artikeln, jag som trodde att Martina var cool:)