Warning: Constant WPLANG already defined in /home/granding/flytt.hillevi.nu/wp-config.php on line 69
Stolt mjölkkossa – Hillevi Wahl

Stolt mjölkkossa

I dag tågade vi dit, hela familjen, till bvc. Vilket ord egentligen ”barnavårdscentralen”, låter som något från sovjetunionen.
Men hon är fantastisk, vår bvc-Karin. Det var hon som peppade mig mitt i värsta sömnbristen och fuskmammeperioden. Det var hon som lärde mig säga ”Vilken fin kille!” om min första son. Och än i dag använder jag samma tonläge, till alla tre barnen. Jag gör det gärna, för hon är en sann förebild.
Och vår lilla tjej växer så det knakar. Från 3000 gram till 3450 på bara en knapp vecka.
”Ja, du har ju så bra med mat!” säger Karin – och jag blir plötsligt oerhört stolt över att vara en mjölkkossa, så brutalfeminist jag är.
Och när storebröderna ska ta tbe-sprutor så gör hon det så pedagogiskt och smidigt att vi inte ens hinner räkna till tio. Det är bara Gunnar som blir lite sur när hon sticker honom utan att han får räkna.
”Men hallå, du räknade ju inte!”, sa han argt – och då skrattade barnen så de välte ut Karins hemliga låda med alla sakerna på golvet.
De fick varsin penna och en glittrig sköldpadda.
Gunnar fick ingenting.
(Men han har ju världens bästa mjölkkossa, två fina pojkar – och vilken fin tjej!)

1 kommentar

Grattis till Er fina familj! Jag har precis läst färdigt ”Kärleksbarn” och är i chock. Är detta verkligen din barndom? Och hur i helsike klarar man av att bli en ”vanlig” och fungerande människa efter en sådan uppväxt? Arbetar själv i skolans värld och möter barn som på ett eller annat sätt har det jobbigt. Ett nytt ljus har just tänts för dem i o m att jag läst boken. Har blivit helt frälst av det du skriver och ditt sitt sätt att skriva. Ska iväg till biblioteket på fredag och låna fler böcker skrivna av dig! Ha det jättebra och njut av dina barn! Kram Lisa