Bilångest

Bilen pajade. Igen. Och då kände jag att det liksom fick vara nog.
Så vi ska köpa en ny.
Men det finns ungefär en miljon bilar på blocket.
Och minst lika många självutnämnda bilexperter.
Några tvåhundratusen att köpa en ny bil har vi inte. Och ingen utbildning på något fordonstekniskt gymnasium. Så vi sitter här och gnager på naglarna.
Kastar i princip pil på olika blocket-annonser och ser var de hamnar.
Arrrgh!
Förra bilen köpte vi hos en bra bilhandlare. Men det var tydligen ingen garanti för någonting.
Allt jag vill ha är en pålitlig bil som funkar. Speciellt när lillan snart kommer till jorden.
Bil-ångest.
Varför görs det inga tv-program om det?
Om hur man hanterar detta illamående över ansvaret att välja en bil. Eller varför inte om hur man köper en bil på blocket? Hade inte det varit mycket bättre än alla Så-fixar-du-om-ditt-hem-program?

3 kommentarer

Jag kan bara hålla med. Har varit på väg att byta bil sen tidigt i höstas. Varje gång jag tittar på annonser får jag panik och världens beslutsvånda. Och om jag någonsin kommer komma iväg och titta på någon bil kommer jag vara helt oförmögen att veta om det är ett bra val. Jag sticker huvudet i sanden och hoppas på att mitt måndagsexemplar rullar utan skador ett tag till…

Lite sent kanske, men kolla med bilprovningen — de har statistik över vilka bilar som har minst och mest fel vid besiktningen. Ger en bra hint om vilka bilar som håller i längden. (Renault ligger risigt till där.)