Klart godkänt!

Först tidigare betyg – och nu ska eleverna ha godkänt i minst 12 av 16 ämnen för att komma in på gymnasiet. Äntligen! Inte en dag för tidigt.
”Det känns som en självklarhet”, säger 15-åriga Malin.
Ja, inte sant?
Vi ska inte lura skolungdomarna att tro att det går att klara en utbildning på gymnasiet om man inte har grundkunskaper i sina ämnen. Det är verkligen att göra dem en otjänst.

2 kommentarer

Ja det är bra, det finns ju ingen anledning att de som skall stå och vända hamburgare eller jobba med hushållsnära tjänster skall gå i gymnasium. För den stora massan som skall jobba i servicesektorn räcker det med 6-årig skola, så att de lär sig läsa korta meddelanden, och enklare matematik.

”Lura skolungdomarna”?
Vore det inte bättre att göra grundskolan bättre istället för att snacka om att beslagta mobiltelefoner, öka antalet betygsteg och nu senast detta.
Detta är ju det största lurendrejeriet. Fattar inte hur skolpolitiken kan anses av många som effektiv och framåt.
Det är ju bara en massa pappersreformer som syftar till att sortera ungarna. Totalt befriat från ett genomtänkt kunskapsperspektiv.
Det är ännu en åtgärd som kommer att slå ut elever från utbildningssystemet och arbetsmarknaden.
Börja jobba med läroplaner, kunskapssyn, skolorganisation och resursfördelning istället och skapa en modern skola för framtiden. Då kommer det att hända saker och ”ordning och reda” kan bytas ut mot ”lugn och ro”!