Monica om markisfascism

”Jag bodde ett tag på Ö-malm. (Kan förresten inte rekommendera det heller för barnfamiljer och tror uppriktigt sagt att det kan rent av innebära livsfara i det långa loppet 😉 När jag totalrenoverade lägenheten bytte jag även markiserna som var trasiga och som hade stått där sedan 70-talet. De grön-vit-randiga byttes till blå-vit-randiga och jag själv blev jätte nöjd. Veckan därpå fick jag hotbrev från styrelsen. Om jag inte omedelbart tog ner de nya markiserna skulle jag behöva betala böter! De hänvisade till stadgarna och förklarade att mina markiser skiljde sig från övriga på ett negativt sätt. När jag började inventera vilka andra markiser som fanns uppsatta fann jag att det fanns ungefär alla andra sorts randiga varianter förutom just då blå-vita.. Månne de ha något PMot finnar på Ö-malm – tror du?
Monica”

Svar: Haha. Östermalm är liksom en egen liten konstig fascistisk värld, har jag förstått. Jag tror de har något PMot alla som inte håller sig till de oskrivna reglerna. Men även här, i vårt hus på Kungsholmen, så är det oerhört noga med vilken namnskylt man har på dörren och annat sånt.

Jag tror att vi lider brist på världsproblem här också. Åtminstone i vissa bostadsrättsföreningar…

3 kommentarer

Jag kan roa dig med ännu en Ö-malm story..
Mittemot markisfascisthuset fanns ett litet bageri. På den tiden brukade jag faktiskt jogga runt Humlegården för att hålla konditionen uppe. Efter en av dessa joggingrundor tänkte jag belöna mig själv med en bulle och en kopp kaffe. Jag hade förberett mig med en femtiolapp i fickan och stormade in i bageriet. Det borde jag inte ha gjort. Expediten frågade om jag hade varit ute och joggat och jag nickade glatt. Hon hälsade mig välkommen åter EFTER att jag hade duschat och bytt om! Jag kunde ju faktiskt stänka några droppar av svett på de andra fina kaffegästerna och det ville expediten inte riskera.
Omedelbart kände jag hur hornen växte i pannan på mig. Jag bad expediten att ringa till ett telefonnummer och meddela min man (ett adligt namn) att vi tyvärr måste fika på något annat ställe där hans hustru är mer välkommen 😉

Kungsholmen? Är detta bara ett villospår? Jag trodde att du bodde på S-malm 😮

Hhahaha…folk har inget liv. Det är för många småpåvar som sitter inne med sin ilska.