Monica om markisfascism

”Jag bodde ett tag på Ö-malm. (Kan förresten inte rekommendera det heller för barnfamiljer och tror uppriktigt sagt att det kan rent av innebära livsfara i det långa loppet 😉 När jag totalrenoverade lägenheten bytte jag även markiserna som var trasiga och som hade stått där sedan 70-talet. De grön-vit-randiga byttes till blå-vit-randiga och jag själv blev jätte nöjd. Veckan därpå fick jag hotbrev från styrelsen. Om jag inte omedelbart tog ner de nya markiserna skulle jag behöva betala böter! De hänvisade till stadgarna och förklarade att mina markiser skiljde sig från övriga på ett negativt sätt. När jag började inventera vilka andra markiser som fanns uppsatta fann jag att det fanns ungefär alla andra sorts randiga varianter förutom just då blå-vita.. Månne de ha något PMot finnar på Ö-malm – tror du?
Monica”

Svar: Haha. Östermalm är liksom en egen liten konstig fascistisk värld, har jag förstått. Jag tror de har något PMot alla som inte håller sig till de oskrivna reglerna. Men även här, i vårt hus på Kungsholmen, så är det oerhört noga med vilken namnskylt man har på dörren och annat sånt.

Jag tror att vi lider brist på världsproblem här också. Åtminstone i vissa bostadsrättsföreningar…

3 kommentarer Skriv en kommentar