Vecka 17

Avd Saker man gör som gravid:
Man surfar runt och hittar sajten På smällen:
Vecka 17.
Nu väger din lilla bebis 170 gram – och den är lika stor som din kupande hand. Kanske får du chans att titta på bebisen för första gången nu. Ultraljudet brukar göras mellan vecka 16-19. Ultraljudsundersökningen är inte obligatorisk men de flesta föräldrarna väljer att göra det och undersökningen uppskattas av de flesta. Många tycker att det blir en helt annan grej när du ser er lilla bebis röra på sig och dessutom höra dess hjärtslag. Ultraljudet brukar också vara då killarna för första gången förstår att de ska bli pappor och att det faktiskt är en liten bebis där inne.

Bebisen lägger på sig mer och mer fett. Fettet behövs för att kunna hålla värmen när barnet ska ut till den riktiga världen. Fettet skyddar också de inre organen.
Du: kan svettas lite mer än normalt, det beror på den ökande blodmängden i din kropp. Många gravida är nu inne i en period när de har lite svårare att sova och drömmer mardrömmar.”