Jämställt barnbidrag?

M vill ha jämställt barnbidrag, skriver Svenskan.
För att visa att papporna är lika mycket värda som mammorna.
Jag är lite kluven.
Å ena sidan tycker jag att det är bra. Det känns som om det är ett förlegat system.
Å andra sidan undrar jag över om det kommer att funka.
”Vad tycker du?” frågar jag Gunnar.
”Jag tycker det är bra.”
”Men det är nästan alltid mammorna som köper kläder och sånt.”
”Ja, men då kanske papporna skärper sig.”
”Så du tycker bara det är bra?”
”Ja… fast… hur gör de om papporna sticker?”
Ja, hur ska de göra då?

4 kommentarer

I grund och botten är det givetvis positivt. Menjag förutsätter att det kommer att finnas fall där man gör undantag. En förälder måste ha delad vårdnad för att få tillgång till barnbidraget. Och man skall så klart inte blunda för att det kan bli problem. Förvånadsvärt många män har noll koll på barnkläder; planera inköp av kläder och skor, hur mycket som behövs och vad de kostar. Nu trot jag ju inte att alla automatiskt använder barnbidraget till just detta, men det är inte säkert att det blir en lätt övergång för alla. Risken finns säkert att några män ser barnbidraget som en extra ”fickpeng” (så som många kvinnor så klart också ser det).

Jag tycker att det är ett idiotiskt förslag.
Om föräldrarna är skilda och har barnen lika mycket ska den som har den lägsta inkomsten ha barnbidraget. Barnbidraget är inte till för att skapa ”jämställdhet” eller ”rättvisa” , det är till för BARNEN.
Förvånar mig inte att det nästan enbart är män som är odelat positiva till förslaget.
De skiter väl fullständigt i alla fattiga mammor och pappor som kommer att tvingas avstå från badhusbesök, bio och MCDonalds de veckor/dagar de har barnen , bara de får slicka sina barnsliga egon och ”känna sig likla mycket värda som föräldrar”.

Ensamstående och frustrerad pappa (delad vårdnad) till 4 barn utan en krona i barnbidrag, trots det är det jag som köper och gör det mesta jag välkomnar jämställt bidrag. Före separationen var jag amatör när det gällde att köpa kläder, nu har jag blivit ett proffs. Man kan inte blunda för att det är ett idiotiskt system som det är idag.