Stockholmstips för barnfamiljer

”Hej!
Jag har varit i Stockholm många gånger sedan barnsben (är nu 31) eftersom flera släktingar bor där. Jag vet vad jag vill gör när jag är där, men problem har uppstått! Vad bör man passa på att göra med barnen när man är i storstan? (Förutom Junibacken, förstås!)
Mina barn är 7 och 4,5 år, dvs som dina stora, så jag tänkte att du kanske kunde tänka dig att dela med dig av ”inside-tips”? Det finns ju många museer t ex, men vilka är kul för barnen?
Tacksam för tips, om du vill/kan ta dig tid med detta!
PS: jag fick Tjocka tanten rockar fett och Från fuskmamma till supermamma i din utlottning i höstas. Helt lysande båda två, framför allt ”Från fuskmamma…”, som jag kände igen mig mycket i! Supermammor är vi allhopa!
Kram! (om man nu kan skriva det till någon man inte känner)
Hälsningar Elin.”

Svar: Åh, vi har så många favoritställen. Tekniska museet och Polismuseet vid Gärdet är två storfavvisar. Mitt emot finns Etnografiska som har kanongod mat från hela världen.
Rum för barn, på Kulturhuset, har alltid något bra på gång.
Nobelmuseets egen uppfinnarverkstad och barnklubb är en ny upptäckt. Annars hänger vi en del på Postmuseet.
4H-gårdarna i Augustendal och Björkan, Björklunds hage är våra bästa uthomhushäng.
Sedan finns alltid de fantastiska parklekarna i Rålambshovsparken och Vasaparken.
Fler kanonbra tips, med aktuella happenings, hittar du på Barnistan.