Psykolog Madde är klok

Nu har SvD-psykologen Madeleine Gauffin Rahme gett svar till ett par morföräldrar som tycker att deras barnbarn gråter för ingenting.
Hela hans värld rasar samman när han ramlar av cykeln.
Precis en sådan kille är vår förstfödde. Och just därför blir jag så glad när jag ser hennes svar.

”Hjälp honom konkret och handgripligen. Få honom att känna sig modig och stark. Klaga inte över hans känslighet och förminska inte hans känslor av smärta och rädsla. Vifta inte undan hans upplevelser. Förmodligen känns det för honom just precis som att världen rasar samman. Förhåll er ungefär så här:

”Oj, stackare slog du dig? Få se. Usch ja det där ser ut att svida. Men vilken tur att det inte gick hål och började blöda. Kom så provar vi igen. Du är ju jättemodig”.

Precis så. Ibland blir jag så himla glad över att vi lever på 2000-talet.

1 kommentar

Vår yngsta son är en liten känslig människa,man har fått bita sig i tungan många gånger för att inte säga något som kan få honom till tårar.Det kan gälla allt från läxläsning till andra saker.Många gånger har man önskat att han kunde vara lite tuffare av sig,men man kan ju inte ändra på en människas personlighet.Han är en liten känslig mjukis som gillar blommor,djur och natur.En liten Ferdinan som trivs bäst med att få sitta och lukta på blommorna.Som vi älskar precis som han är.Ana