Here we go again

Ännu en larm-artikel om hur farligt det är att föda barn efter 40.
Varför kan de aldrig, aldrig vinkla på andra hållet?
Långt ner i texten står det som jag och många andra ”gamla mammor” vet:
”För de flesta gravida över 40 löper dock både graviditet och förlossning utan några problem.”
Läs det igen.
För de flesta gravida över 40 löper dock både graviditet och förlossning utan problem.
Jag har fått båda mina barn sedan jag fyllt 37 – och med trean kommer jag att vara 42. Det enda problem jag har är att jag är lite trött och ser ut som Lill Lindfors… annars har jag världens lättaste snabbaste förlossningar och världens finaste barn.

4 kommentarer

Jag hade gärna fött barn tidigare i livet, men det gick inte. Jag lyckades faktiskt inte bli gravid förrän vid 41 års ålder. Visst fick jag i stort sett alla sorters komplikationer, men psykiskt var jag på topp hela tiden. Min lilla flicka, idag snart sex år, var otroligt efterlängtad.
Att havandeskapsförgiftning, som jag fick förstadiet till, är något vanligare för kvinnor över 40 är sant. Sant är också att det är något vanligare för kvinnor under 20, samt för förstföderskor (!).

ja kan de aldrig vinkla det åt andra hållet – alltså berätta om de komplikationer som alldelles för unga mödrar riskerar? Tonårsgraviditeter har höga siffror när det gäller dödfödda barn, barn med låg födelsevikt som kan leda till diverse utveklingssvårigheter och andra komplikationer, Det talar man aldrig om!

jag menade ”utvecklingssvårigheter” inte ”utveklingssvårigheter”, hade lite brått…