Linda är en fantastisk förebild

Linda Skugge är intervjuad i dagens DN Söndag. Och hon säger att hon har vetat länge att hon skulle vara bra som businesskvinna och sitta i en styrelse – det är bara det att ingen annan har fattat det.

”Jag vill förändra den där bilden att en kvinnlig vd har knytblus och snipig min. Företagare är helt vanliga normala människor. Jag startade Vulkan av ren frustration. Jag har länge tyckt att jag besitter ganska många kvaliteter men ingen verkar ha sett dessa. Så då tog jag saken i egna händer och drog i gång Vulkan. Får jag inte sitta i nån styrelse så ser jag till att skapa mig en egen styrelse. Så enkelt är det.”

Bokförlaget Vulkan växer så det knakar, och Linda känner sig som nyförälskad.
Det är så himla klockrent på något sätt.
För tänk om någon på låt säga Posten AB hade föreslagit Linda Skugge som ny ledamot i styrelsen.
Vilket gapflabb det hade blivit. Vilket skämt, liksom.
För ingen man hade kunnat tänka tanken att hon skulle vara suverän.
Men det är precis det hon är.
Och jag är rätt övertygad om att kvinnor som Annika Lantz och Karin Magnusson skulle vara en stor tillgång för vilken styrelse som helst.
Men det kommer väl, det med. Kanske.
Annars får vi starta egna företag allihop.
Sitt inte och vänta på att bli upptäckt, är Lindas paroll. Starta eget.
Helt rätt. You go, girls.

2 kommentarer

Jag ifrågasätter Karins Magnusson av den enkla anledningen att hon jobbar för aftonbladet. Kan man verkligen ha någon trovärdighet alls och samtdigt jobba för en kvällstidning? Knappast.