Vem renoverar hos er?

Rebecka och Tinni har fått tag i ett pressmeddelande från SBAB och där står det bland annat så här:

”Svenska folket renoverar för 85 miljoner i sommar
– kvinnor planerar, män genomför”

Jag har hört många kvinnor säga att ”de har renoverat sönder sina äktenskap”. Bara det här med att tvingas diska på toaletten ett halvår är ingen hit. Om man ens ha rinnande vatten.
Gunnar och jag bestämde oss med en gång när vi köpte sommarhuset att det…
1. Inte skulle behövas några större renoveringar. För det fixar vi inte. Vi vet inte hur man gör.
2. Vi ska inte dra oss för att ta in hjälp. Har man tre barn så har man fullt upp med dem. Det finns folk som kan det här med måleri och byggande. Vi tillhör inte det gänget.
3. Om vi nödvändigtvis ska fixa något eller bygga något så ska vi hjälpas åt.

Hur det där funkar i praktiken, så här ett par år senare? Jotack. Det är jag som planerar det mesta, surprise, surprise. Och vid lekstugebygget var jag värsta byggledaren. Dessutom är jag gärna framme med målarpenseln. Nu håller jag på med dasset.
När jag tröttnar tar Gunnar vid.
Och när ingen vill eller kan ringer vi in hjälp.
Funkar kanon.

1 kommentar

Vi är så glada, så glada att vi köpte ett hus som inte behövde renoveras för att kunna bo i. Efter drygt fyra år har vi exempelvis kvar tapeter som vi inte alls vill ha egentligen, men vi har inte prioriterat att göra om. När vi hälsar på hos andra eller läser inredningsreportage inser vi att vi nog är ganska ovanliga. Många skulle tapetsera om, piffa till köket och byta badrum det första de gjorde.
Nu när vi bott in oss, sonen har blivit lite större och vi har mer tid så är vi sugna på att fixa till en del saker och hitta rätt tapeter för just oss. Men det känns skönt att vi låtit det ta tid. Jag tycker knappt vi hinner se varandra i ögonen ändå vissa perioder, så jag fattar faktiskt inte hur vissa par orkar. Men så har jag också vänner som ”renoverat sönder” sina förhållanden…