Idiotiskt svärmorstest

Jag gjorde ett underligt svärmorstest på alltombarn.se.
Den är underlig, för den verkar förutsätta att svärmödrar bor i samma stad. Eller åtminstone vill komma hem till barnfamiljen och hälsa på relativt ofta.
Rådet jag får är att försöka undvika min svärmor.
Men hallå, jag vill ju att hon ska komma hit oftare! Och träffa sina barnbarn. Det är ju det som är själva problemet.
Och jag vet att jag inte är ensam i den här sorgen.
Så kära alltombarn, ni får nog göra om testet. Och den där psykologen Gunborg Palme, som tröstar unga par med att ”Svärmor slipper man till slut. Hon dör” – har hon ens legitimation?

2 kommentarer

Ja, inte ville svärmor komma på besök även om det var första barnbanet eller andra! Vi bodde så långt ifrån, men man åkte förbi till anndra släktingar å vänner längre bort. Hon har aldrig velat hälsa på när fyra barnbarnen fyller år för det var fel årstid mm. Eller när alla konfirmerades samtidigt. Däremot dotterns barn var hon alltid barnvakt från första sekund dagligen och inte missat en födelsedag eller Jul. Även om hon beklaga sig för mig om hälsoproblem för att behöva ta hand om barnen. Besöken till oss kom att var med mer än 1 års mellanrum. Sonen var inte lika viktig som dottern. Å svärdottern klädde sig så omodernt. Sen styrde jag över antal presenter om de kom några. Bättre med 1 gåva än 100 paket för paketens skull.
Idag ramlar jag baklänges då det blir beröm från svärmor och hon börjar tycka dottern tar över hennes liv. Men mina barn blandar hon ihop vem är vem och glömmer ofta deras dagar. Och fortfarande kommer hon inte någon Jul trots inbjudan i 30 år. Tyvärr omkom svärfar just när ändring om besök till oss, som inte utnyttjade dem som daglig barnvakt, skulle ske. Jag ville bara ha samvaro å mys med svärföräldrarna.

min förra svärmor vad vidrig, varje gång hon besökte började hon möblera om vilket både jag och sambon sa nej till, hon bestämde att vi skulle hälsa på varje fredag, vilket jag inte kunde eller ville, när jag en gång sa ifrån kom hon hem till oss och började skrika och gorma, hon gav mig även en örfil och tryckte upp mig mot väggen, när jag förklarade att jag hade en egen familj och vänner jag ville träffa på helgerna!jag har aldrig varit med om nåt liknade i hela mitt liv. Hennes egen svärfamilj stod på min sida och höll med om att hon var galen. Till slut gjorde jag slut med sambon. Jag är nu sambo igen 4 år senare med en kille som har en trevlig familj om än frånvarande men hellre det!