Warning: Constant WPLANG already defined in /home/granding/flytt.hillevi.nu/wp-config.php on line 69
Årets pretto-Putte! – Hillevi Wahl

Årets pretto-Putte!

Vi är bara 12 dagar in på det nya året, men redan kan jag utse årets största Pretto-Putte. SvD-kritikern Stefan Spjut romandebuterar i nästa vecka. Det har tagit honom 14 år att skriva boken. FJORTON ÅR! Her-re-gud!
I en intervju i svenskan låter det så här:

”Bonniers har lyft fram honom rejält i marknadsföringen, och i den senaste katalogen finns en stor intervju. Läsaren möter Spjut och hans förläggare Kristoffer Leandoer, som ”blev lycklig över manuset”, vilket har ”allt det man söker efter”, och kan beskrivas som ”varje förläggares dröm”.
Hur känns det att bli så upphöjd?
– Det är på sin plats. Jag kan stå för det, eftersom jag har slipat mina vapen så länge.”

Fjorton år. Hahaha. Jag fick nästan inte luft när jag läste det citatet. ”Det är på sin plats”… bara en man kan säga så. Bara en manlig kritiker på Svenskan.
Men han är lite rädd för feministerna. Han hoppas att ”de inte ger den till en feministiskt orienterad kritiker. Det kan sluta illa, för boken undersöker en skev manlighet.”
Jo, gör det! Ge boken till oss allihop! Vi vill se din lilla skeva manlighet, Stefan, djezus, du ber ju om det.

2 kommentarer

Förstår inte vad som får dig att skratta. Men man kan väl inte ha världens skarpaste sinne om man driver den här totalt intelligensbefriade bloggen.. Trångsynt feminist? Eller hur titulerar du dig? Du ger mig några skratt om inte annat =)

Förstår inte vad som får dig att skratta. Men man kan väl inte ha världens skarpaste sinne om man driver den här totalt intelligensbefriade bloggen.. Trångsynt feminist? Eller hur titulerar du dig? Du ger mig några skratt om inte annat =)