Lycka är…

Nej då, det är inget PMotionellt trams. Nu pratar vi vetenskap. Idagsidan i Svenskan har en serie om lycka. Och Stefan Klein har definierat lyckan i sin uppmärksammade bok ”Lyckoformeln – vad vetenskapen kan lära oss om lycka”:

”Lyckan är ett sinnestillstånd som uppstår när hjärnan tar PMot de rätta signalerna från hjärta, hud och muskler, och tolkar dem. Utan kroppen skulle vi aldrig kunna vara lyckliga. Så lyder Stefan Kleins materialistiska definition.
Observera vad som händer med och i kroppen hos någon som fått en komplimang eller en bukett med blommor, säger han.
Ansiktet spricker upp i ett karaktäristiskt leende. Blodet pulserar lite snabbare i ådrorna (hjärtat slår tre till fem slag snabbare per minut i jämförelse med normaltillståndet). Hudens temperatur stiger ungefär en tiondels grad och den blir lite fuktigare. Fingrarnas normala darrning blir mjukare. Musklerna i hela kroppen slappnar av. I blodet flödar dopamin, oxytocin och endorfiner.”

Sådär har jag det varje dag. Jag sa ju att jag var lycklig!