Om ensamstående kvinnor och barnlöshet

Det här låg jag och grubblade på i natt:

Varför är det så att alla kvinnor, plötsligt upptäcker sin barnlängtan när de är 37? Har de ingen som helst kontakt med sitt inre liv innan dess?
Och varför är det så många kvinnor som envisas med att ha förhållanden med gifta män? Det är så förgörande och stjäl så många år av våra liv. Har vi verkligen inte bättre självförtroende än så?
Varför stannar så många kvinnor i relationer där männen ”inte är redo för barn”. Säger inte det en hel del om den relationen? Vad är det männen väntar på? Någon bättre kvinna? Och varför tror inte kvinnor på män som säger: Nej, jag vill inte ha några fler barn, jag är en dålig pappa.
Borde inte vi kvinnor skärpa oss och fundera över vad som är viktigt i livet och vad vi verkligen vill ha för livspartner, långt innan vi fyller 37? Ligger inte åtminstone en del av ansvaret för detta på oss?

4 kommentarer Skriv en kommentar