Mail om julvinet

Det har kommit många mail efter min krönika om hetsdrickandet vid jul.
Så här skriver Ann:

”Jag gillade din julkolumn. Nu inför julen ska det alltid samlas till presenter till barnens alla fröknar och nästan alltid slutar det med att fröknarna får några flaskor vin i present och jag tycker det är så hemskt. Rent statistiskt måste det ju finnas barn i klassen som har föräldrar som missbrukar och det måste vara så fruktansvärt för dem att se hur fröknarna får alkohol i present. Men det har jag aldrig vågat säga högt för om man kritiserar riskerar man ju att vara tvungen hitta på något bättre själv.”

Svar: Ja, vad är det för fel på böcker eller en fin julblomma?

1 kommentar

Själv skulle jag uppskatta böcker. De behöver ej vattnas och det spelar ingen roll om man har tänkt sig att åka någonstans över julen. Pocket är dessutom billiga. Musik CD:s är också bra idé tycker jag. Om man ids kan man bränna själv.. En DVD (flera familjer kan gå ihop). Eller man kan köpa en julkorv ellerr en osttallrik (återigen flera som betalar). Thé eller julkaffe. Ekologisk tvål eller schampoo. En fin penna (pennor behövs alltid!).
Jag tror att väldigt många lärare är trötta på choklad.. det blir för många askar..ingen människa orkar äta upp dem alla.
Hoppas du fick lite tips i alla fall.