Linda är avundsjuk

Linda Skugge är avundsjuk på Martina Haag.
Haha. Ja, man kan i alla fall inte säga att Linda förskönar sig själv.
Jag är också avundsjuk på alla som säljer fler böcker än jag. Och jag har också insett att man helst ska vara gift med någon i kultur- eller tv-maffian om man vill ha priser. Inte för att de bara ger priser till varandra – utan för att de ens ska veta att man finns. Stackar kulturmuppar och tv-muppar har aldrig tid att ta reda på sådant själv. De frågar bara sina fruar, män och bästa kompisar.
Och sen, ja okej då, ger de varandra priser.
Nätverk kallas det visst.
Så heja Martina Haag. Du är säkert värd varenda öre och varenda såld bok. Fast du är gift med superkändisen och syster till superillustratören som är gift med ännu en superkändis och…
Och heja Linda. För att du säger det så många tänker.
Hur var det nu, förresten, vem var Alakoski gift med? Hur kom det sig att hon fick Augustpriset? Ja, just det. Författarförbundets ordförande Mats Söderlund. Fast nej, det betydde säkert ingenting. Det var nog bara en ren slump. eller hur. Han har säkert läst min bok också och tyckte att din bok var mycket bättre, rent objektivt.
Men jag är inte bitter. Jag har världens bästa man. Även om han inte tillhör kulturmaffian. Eller kanske just därför.

7 kommentarer

Men du är i alla fall bäst av alla och skrev Kärleksbarnet, en fantastisk, förfärlig, sorglig och oerhört modig bok, en bok som borde ha fått pris, åh vad du ska vara stolt över den.
För övrigt har både du och Linda rätt. En liten tröst är då att framgångssagor blir tröttsamma att berätta till slut. Och att den underbara hösten är här.

Flåt, men när blev Erik Haag superkändis? Är han inte snarare en föredetting, numera ganska mycket hemmaman? Och vem är hemnes klädritande syrra??? Man kan tycka vad man vill om MH:s böcker (jag har bara läst en) men inte fasiken är det maken eller syrran som får folk att köpa dom, det får nog vi avundsjuka hacka i oss!

Jag är avundsjuk på de som bloggar och har fler läsare än jag, det vill säga alla som bloggar. Patetiskt och desperat försöker jag tvinga in mig hos människor som har betydligt fler läsare för att på så sätt tillgodogöra mig några fler, så även här hos dig. Snälla läs mig och länka sen till min blogg och du tycker det är bra.
mvh/ Anna-Vera a.k.a Tonårsmamma deluxe

Jag måste vara den enda som inte gillar Martina Haag. Men kan jag ens skriva det utan att ses som avundsjuk? Jag gillar det bara inte. Det är för Bridget Jones för min del.

Check your facts. Bea Szenfeld heter designern, Bea Uusma Schyffert heter illustratören tillika Martinas syster. Inte.samma.person./r