Bokliv i Radio Göteborg

Ibland är det synd att man inte kan lyssna på Radio Göteborg. Bibliotekarie Elin Nord i Göteborg har gett tips om sina bästa läsupplevelser – och Kärleksbarnet är ett av hennes tre senaste:
”Och det är en förfärlig läsning – mamman spyr och kissar ner sig, blir misshandlad av sina otaliga män, Irmeli lever med skammen över sin mamma och vågar inte ta hem några vänner. Men det som jag berördes mest av är den rädslan som Irmeli ständigt lever i. Rädslan för vad som ska hända om föräldrarna blir för fulla, rädslan för mammans otaliga självmordsförsök. Hon beskriver hur hon lär sig att höra på mammans fotsteg hur full hon är, och genom det vet hon hur hon ska förhålla sig till henne. Hon tvingas hitta strategier för att hantera och klara ut den verkligheten hon lever i. Det är en stark och utlämnande berättelse ur ett barnperspektiv.”

Läs mer här.

1 kommentar

Du kan lyssna på P4 Radio Gbg via webben.
Ofta kan man även höra lokala programinslag i efterhand. Kolla deras hemsida.
/Linda