Glasögon!

Elliot ska få glasögon. Vi var hos ögonspecialist i dag och körde droppar och avancerad apparatur. I Lidingö, av alla ställen. Men så här det nuförtiden. Man remitteras än hit och än dit. Och trevliga var de. Även där ute.
Och nu sitter vi här, med första glasögonreceptet, och undrar lite om vart man ska gå och vad man ska tänka på?
Vi har ett Specsavers vid Fridhemsplan, är de bra?
Ska man ta någon försäkring på glasögonen?
Alla tips PMottages tacksamt.
Själv hade jag ett par guldfärgade pilotglasögon som de allra första. Då, i mitten på 70-talet. Jag minns att jag kände mig fin.

4 kommentarer

Satsa på en optiker där ni får bra kontakt med och förtroende för personalen.
Försäkring eller inte… hos vissa firmor ingår försäkring i köpet, hos andra måste ni köpa till.
Jag är trogen Synsam-kund sen många år. Det behöver ju inte vara rätt för alla, men jag kan berätta att jag just nu väntar på ett helt nytt par glasögon då jag reklamerat mina gamla. Färgen flagnar på bågarna och jag gick in till en Synsambutik nästan två år efter inköp och fick beslut om ett par nya glasögon på stående fot. Dessutom ingår serviceavtal när man köper brillorna osv.

Hej!
Har 3 barn och två har redan glasögon, och nu ska lilla snart tvååringen också få. Håller med föregående att det är värt att hitta en bra optiker som man får bra service från.
Försäkring har följt med för oss och det har behövts, särskilt till grabben, han avverkar några par per år..
Man kan också behöva justera glasögonen rätt ofta så se till att sån service ingår.
Skönt att han får se bra!
Och förresten, tack för Spotify inviten tidigare i höst, har flitigt använts!

Hej igen,
kom på att om har E mycket synfel kanske det är vits att kolla yngre syskon, för mig har som sagt samtliga barn behövt glasögon och dom två yngre har fått tidigt eftersom man kollade dom när äldsta fick
Trevlig kväll!

Åh, du var söt och fin i pilotbågar! Jag hade bruna plastpilot som första glas 1975 när jag fick mina första på mellanstadiet. Jag var stolt och lite generad samtidigt. En härlig känsla trots allt!
På dne tiden fanns ju bidrag att få, det är ju borta nu.