Så var det då

Lyssnar på Föräldrarna i radions P1. Det handlar om föräldrar förr och nu.
Hur var det då, när dagens småbarnsföräldrar själva var små? Det är ganska intressant att lyssna till resonemanget från slutet av 70-talet. Då, när nästan alla pappor heltidsarbetade och mammorna jobbade halvtid. Det ger lite perspektiv.

En undersökning som gjordes om barnfamiljer 1979 visade att:
85 procent av papporna aldrig diskade
93 procent hade aldrig städat
96 procent hade aldrig tvättat sina egna kalsonger
73 procent handlade aldrig

6 kommentarer

Då kan man konstatera att min pappa var stick i stäv med majoriteten… Fast det visste jag nog redan, han var pappaledig, mamma började jobba när jag var fem månader. Han var den som stod för matlagningen hemma, disken och tvätten fixade de nog ganska lika. Han älskade att baka och var den enda som bemästrade våran symaskin…

Vilken tur att jag inte hade någon pappa, han hade inte gjort så mycket mer än att dra in pengar. Jag hade mamma och mormor i stället och det var nog mycket bättre, lite fattigare men mycket mysigare (tror jag i alla fall).

Sifforna säger ju inte så mycket om man inte ser hur det är idag. Ovanstående AB-länk säger heller inte så mycket pga att den inte visar någon statistik.
Men tror nog ändå att det är bra mycket bättre idag. Även om nog många mammor fortfarande får stå för allt slit i hemmet.