Ninos bästa boktips

Nino är en bibliotekarie som vet det mesta om barn och böcker. Hon har precis startat en bokblogg.
Där kommer ni garanterat att få många fantastiska tips på böcker för alla åldrar. Här är ett smakprov, Ninos specialtips till barn i treårsåldern:

När Johan vaknar är han stark av Petter Lidbeck och Lisen Adbåge. En dag vaknar Johan och är stark, en annan dag vaknar han och är rik. Och vad kan man göra då?
Nej! sa Lilla monster av Kalle Güttler. Den handlar om Lilla monster som hela tiden måste anpassa sig till Stora monster, som dessutom är läskig och till och med lite elak. Men en dag säger Lilla monster NEJ! Väldigt fin bok.
Vem är arg av Stina Wirsén. Den här boken är en personlig favorit. Här exponeras jobbiga känslor som ilska och taskighet, som slutar i vänlighet och välvilja.
Mimmi är sur av Doris Dörrie. Den här boken är rolig, den börjar med att Mimmi är arg på mamma och säger att hon är ”en riktig gris” varpå Mimmi svara sin mor med att hon är ”en kossa”. Här någonstans blir ilskan till en rolig lek och grälet avdramatiseras och något som kunde sluta med tårar slutar med humor.
Bu och Bä får besök av Lena och Olof Landström. Dessa underbara får! De pysslar hela tiden med vardagliga ting, i den här boken krattar de i trädgården, då de upptäcker att de har en katt i trädet. Som de tror inte kan komma ner. Och självklart vill de snälla fåren hjälpa katten ner. Och detta blir ett uppdrag. Som inte riktigt slutar som de tänkt. Jag kan varmt rekommendera i princip vilken bok som helst med Bu och Bä.

Tack Nino!