Kroppar med boppar

Det kroppsliga får en helt ny dimension när man blir mamma. Modern tänkte på det senast hon var på badhuset. Innan man får barn så går man in i duschrummet, tittar höger-vänster – och kliver upp på vågen för att se om man gått ner ett hekto eller två. När man har fått barn så går man in i duschen, tittar höger-vänster, lägger av en brakare, tittar höger-vänster igen – och trycker tillbaka hemorrojderna.

Bäst som modern stod där och tryckte i duschen häromdagen så dök det upp en liten parvel framför henne. Med ett tankfullt grepp om sin lilla manlighet gapade han med hela ansiktet och tittade och tittade och tittade. Han slängde sedan en hastig blick på sin mamma innan han utbrast:
– DU HAR MYCKET STÖRRE BOPPAR ÄN MIN MAMMA!
Tanten brevid modern tappade tvålen och parvelns mamma flämtade till. Själv försökte modern gömma mig bakom duschslangen.
– Varför har du så stora boppar?

Modern tog ett djupt andetag och svarade:
– Ja, det är ju så att alla människor ser olika ut. En del har små… boppar… och andra större, somliga har stora näsor eller små eller är mörkhåriga eller ljushåriga. Det är för att man ska känna igen varandra. Tänk om alla mammor hade sett likadana ut, då hade du ju inte vetat vem som var din. Det hade varit krångligt, eller hur?

Parveln begrundade detta ett ögonblick. Sedan sa han:
– PÅ MITT DAGIS FINNS DET EN NEGER!

Tanten brevid modern tappade återigen tvålen.
Parvelns mamma snubblade i duschen.
– Sedärja, sa modern.
– Och vet du, när det regnar så blir han inte blöt för regndropparna stannar ovanpå håret!
– Så praktiskt.

Nu vändes parvelns blick plötsligt från moderns kropp – för in i duschrummet kom en kvinna med en enorm kroppshydda. Nej, nej, nej tänkte modern medan hon såg hur parveln nästan svimmade av upphetsning över denna jättekvinna. Han slukade varje cellulit, valk och gäddhäng som om det var århundradets fynd för en vetenskapsman. Tvåltappartanten, mamman och modern såg med växande skräck på hur parvelns mun öppnade sig som i slow motion och de hade för länge sedan slutat andas när han sa det:
– DU SER UT SOM BJÖRNE!

Alla andades ut en tiondels sekund innan han lade till:
– Fast du har större boppar!
– HJALMAR!
Mamman var nu alldeles illröd och greppade tag i Hjalmar. Hon drog ut honom ur duschen och modern hörde hur Hjalmars högljudda protester försvann bort i intet medan tanten brevid modern försvann ut i simhallen. Hennes tvål låg kvar på golvet där hon tappat den.

FOTOMODELLTRICKET – Hemorrojdsalva är inte bara bra mot hemorrojder. Den funkar även ypperligt mot påsar under ögonen. (Gammalt fotomodelltrick.)

VIKTIGT MED EGENTID
Om du inte får lite tid för dig själv kommer du att bli galen. Men det behöver inte vara så märkvärdigt. Här är några tips:

Ta en promenad
Gå och simma eller träna (flera gym har barnpassning)
Gå på bio och se en bra film.
Fika med en kompis.
Sitt på ett kafé och läs en bok.
Dejta din partner.
Gå på stan
Ta itu med ett projekt ? ostört.
Sitt och tänk.
Vila.