Modern – en bottenskrapsmamma

Modern är en usel mamma. En dålig, dålig, kass, bottenmamma. Hon är inte värdig att få vara mamma till detta underbara barn.
”Nu börjar hon igen”, tänker barnet.

Modern önskar att hon var en gladare mamma. En piggare mamma. En roligare mamma. En jag-har-järnkoll-på-allt-mamma. Som Anna Wahlgren…
”Du, hon övergav sina två första barn, söp och rökte och bytte karlar som en annan byter blöjor.”
…eller Malin Berghagen…
”Hon tror på spöken. Nudge, nudge, know what I mean?”

Modern är en riktig bottenskrapsmamma. Inte leker hon lika roligt som pappa. Inte orkar hon bära omkring på barnet. Inte får hon honom att älska vagnen. Inte håller hon de rekommenderade tiderna för amning och smakportioner. Herregud, hon har ju till och med gett fruktpuréerna innan kalopsen!

Modern är usel, usel, usel. Hon låter barnet sova i dubbelsängen och ligger själv på soffan. Hon klarar inte av att neka barnet mat klockan 03:25 när han skriker. Hon har inga fasta regler. Ingen konsekvens. Det är hennes fel att han inte sover hela nätterna.
”Det är du och farsan som sover taskigt, jag sover som en prins.”

Modern är en tråkig mamma. Hon har ingen fantasi. Hon kan inga sångtexter.
Hon kan inga ramsor och har inget tålamod med tittut och andra pedagogiska lekar.
”Bara jag får hänga i ditt hår, bita dig i fingrarna och köra in två fingrar i din näsa så har jag inget att klaga på.”

Dessutom skriver hon som en kratta. Och hon är fet, ful och allmänt fläskig. Med påsar under ögonen och slafsande bröst som dinglar utanför tröjan. Hon är en skam för kvinnosläktet. Om hon ändå vore en glad, vältränad, moderlig sexbomb som Kristin Kaspersen.
”Visst. Skynda, skynda – vi har fem nycklar…”

Om hon bara orkade ha sex hälften av gångerna hon tänker på att hon skulle vilja ha det…
”Nej, nej, det blir inget med det. För innan man har hunnit blinka så har man ett äckligt litet syskon. Och då tvingas man bort från dubbelsängen, får ransonerad mat och måste ta kölapp för att få gosa med sin egen morsa. Inte tänka på sex, nu, morsan. Slå på tv:n i stället. Doktor Phil. Så kan vi titta på riktigt dåliga morsor. Såna som slår sina barn och skriker och gapar. Riktigt dåliga, usla bottenmammor. Där ligger du i lä, morsan. Ta en kaka till.”

SAFFRANSKAKA
100 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
1,5 dl kall mjölk
1-2 paket saffran
4,5 dl vetemjöl
2 dl russin
2 tsk bakpulver

Smält smöret, vispa ägg och socker fluffigt. Rör ihop allt.
Grädda i smord form i 175 grader ca 30-40 min
(kan glaceras och beströs med mandel om man orkar).

CITAT:
Och de släpar runt sin utmattade ettåring på muséer och kasperteatrar och fikor hos polare och släktingar, och det blir gräl och skrik och gnäll av alltsammans, och Där Får Man För Att Man Anstränger Sig, och sedan sitter mamma och pappa hålögda vid köksbordet och de tjuvstartar lördagsgroggandet redan klockan fem, och helgen känns plötsligt oändlig och de längtar till måndagsmorgonen, när allt är som vanligt igen?.
(Bengt Ohlsson i Mama)