Den här tjejen skrev en bok!

För några månader sedan såg jag den här videon och blev alldeles tagen. Vilken tjej! Vilken styrka! Vilket mod!
När jag nu fick reda på att just den här tjejen, Sara Stille, har skrivit en bok om sin historia och dessutom läser till jurist för att göra världen bättre för tjejer som utsätts för dessa brott – så är det klart att jag blev lycklig. För det är en speciell livsstyrka i detta, att kunna ge av sin erfarenhet till andra. Det ger ny kraft. Och jag är så glad över att Sara Stille har fått orden, och insett hur värd hon är att älskas.
Boken är ett litet mästerverk. Man sträckläser den. Det går inte att lägga ifrån sig boken innan man har kommit till sista sidan. Så läs, bara läs, och inse hur komplext våldtäkt av barn är. Hur mycket det trasar sönder, hur många livsöden som flätas samman och att det krävs något alldeles märkvärdigt speciellt av en ung kvinna att göra det som Sara Stille har åstadkommit. Sara Stille. Kom ihåg namnet. Hon kommer att gå långt.

Titel: Bra leggings i januari
Författare: Sara Stille
Förlag: Kalla Kulor
Utkommer: 14 februari 2014
Cirkapris: 169 kronor

Bara leggings i januari

”Tretton år gammal söker Sara tillflykt hos den elva år äldre Jesper, som är vän till familjen. Hennes hemförhållanden är trassliga och Sara är ung och skör. Hos Jesper finner hon trygghet, och för första gången upplever hon att någon lyssnar på henne och bryr sig om henne. Tills hon en natt vaknar utan kläder, med honom över sig.
På en enda natt förstörs allt. Men det som Sara försöker se som en engångsföreteelse, ett misstag, händer plötsligt igen, och igen, och igen.
Sara skäms och mår dåligt, och för varje gång Jesper våldtar henne växer hennes hat. Samtidigt känner hon en lojalitet mot honom för det stöd han tidigare visat henne. Han var den stöttande axeln hon så väl behövde under en svår tid. Så hon håller tyst.
Under fyra års tid säger hon inget till någon, men när den mörka hemligheten till slut får henne att rämna inombords beslutar hon sig för att anmäla Jesper, och tar därmed upp kampen mot honom och rättssystemet.
Sara Stille är i dag nitton år och läser juridik på universitetet i Örebro. Hennes ambition är att göra skillnad och att stå upp för alla andra tysta offer. Det här är hennes egen historia.”

Här kan du köpa boken på Adlibris.

Här kan du köpa boken från Bokus.