Warning: Constant WPLANG already defined in /home/granding/flytt.hillevi.nu/wp-config.php on line 69
Bokjulkalendern: 22 december – Hillevi Wahl

Bokjulkalendern: 22 december

Gillar ni Jan Lööfs underbara bilder så är Bildbok av densamme årets måstejulklapp. Här har han samlat många av sina mest kända teckningar och ger en liten story om var och en. Varifrån får han sina gubbar? Hur målar man en målning när den blir så stor att armarna inte längre räcker till? Får han aldrig idétorka? Jo, och hur gör han då? Vill man bara låta barnen titta på bilderna och berätta sina egna fantasistories går det lika bra. Varje bild är ett äventyr i sig. Stor konst och läsglädje för både små och stora, unga och gamla.

Bildbok ur jan loofs bildvarld

Titel: Bildbok
Av: Jan Lööf
Förlag: Bonnier Carlsén
Cirkapris: 139 kronor

”I denna konstbok presenteras hela Jan Lööfs gärning som bildskapare. Den är ett måste för alla hans fans! Och det bästa är att Jan Lööf själv kommenterar många av bilderna i korta, roliga, personliga texter.
Boken innhåller naturligtvis många bilder från hans karriär som barnboksillustratör, men också bilder från de tecknade serierna. Att Jan Lööf dessutom illustrerat i många andra sammanhang, som till exempel politiska kommentarer i Dagens Nyheter eller många skivomslag, är det kanske inte alla som vet. Här kommer alla former av bilder med. Det blir skisser, färdiga verk och bilder från de tidiga åren, till exempel från Sagan om den flygande hunden som inte varit utgiven sedan den kom ut första gången 1967.
Till boken har han jobbat vidare med många av bilderna. Där det legat text eller funnits uttag för text till de ursprungliga sammanhangen har han nu tecknat till och ”gjort färdigt” bilderna. Totalt rör det sig om ungefär 250 bilder i denna knubbiga lilla pärla.
De kortfattade personliga texterna till bilderna är rolig läsning som ger verkligt mervärde åt boken. Visste ni till exempel av mannen i slutet av Örnis bilar som ringer och frågar om Örni kan komma och sköta kranen är inspirerad av och ser ut som James Joyce!
Godnattsaga som räcker många härliga kvällar, sprängfull av fantasieggande bilder som kan leva vidare i spännande drömmar när man släckt lampan. Boken funkar lika fint som coffee table book för vuxna! Bläddra i den som vuxen och njut, eller tillsammans med ett barn och prata om alla detaljerna och de fina fordonen. ”

Här kan ni köpa boken från Bokus.
Här kan ni köpa boken från Adlibris.